Tennistoernooi


Het meest bekende tennistoernooi is toch wel de Grand Slam.

Australian Open
Roland Garros
Wimbledon
US Open

Wanneer een tennisser bovenstaande tennistoernooien in 1 seizoen weet te winnen spreekt met van een grand slam.

Australian Open

De Australian Open wordt gespeeld in het Melbourne Park in Australiƫ. Dit tennis toernooi is het eerste toernooi van het tennisseizoen en ook het eerst tennis toernooi in de Grand Slam. Het tennisveld is van het type Hardcourt, dit is een harde ondergrond van beton voorzien van een Plexicushion top laag die voor een langere constante eigenschap en betere warmte afvoer zorgt. Deze ondergrond is te vergelijken met de ondergrond van de US Open.

Roland Garros

Tennis Toernooi Roland Garros

Tennis Toernooi Roland Garros

Roland Garros wordt sinds 1981 gespeeld in Parijs in Frankrijk. Dit tennistoernooi wordt gehouden rond eind mei / begin juni op een gravel baan. De ondergrond van gravel tennisbanen worden gemaakt van gemalen baksteen. Een gravel tennisbaan is een langzamere baan dan alle overige, dit komt doordat de ondergrond veel snelheid van de bal absorbeert. Bovendien zorgt een gravelbaan er voor dat de bal hoger opstuit.

 

Wimbledon

Tennis toernooi Wimbledon

Tennis toernooi Wimbledon

Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld en wordt sinds 1877 gehouden in de Londonse buitenwijk Wimbledon in Engeland. Het tennis toernooi wordt gehouden tussen juni en juli op een gras baan. Gras is de oudste baansoort binnen tennis en heeft als nadeel dat ze elk seizoen vervangen moeten worden en dat bij regen de speeleigenschappen hard achteruit gaan.

 

US Open

Tennis Toernooi US Open

Tennis Toernooi US Open

De US Open wordt sinds 1978 gehouden in New York in de Verenigde Staten. Daarvoor werden er al tennistoernooien gehouden in 1881. Het tennistoernooi wordt gehouden tussen augustus en september op een hardcourt baan.

 

 

 

ABN AMRO Tennis Tournament

De ABN AMRO World Tennis Tournament wordt sinds 1972 gehouden in de Ahoy in Rotterdam. Het tennistoernooi wordt gespeeld op een hardcourt baan.

AFAS Tennis Classics

Een van mijn favoriete tennis tournooien om naar te kijken. Oudere tennis legendes die met veel plezier en fun nog een potje tennis spelen. Heerlijk om op zondagmiddag relaxt weg te kijken.

Comments are closed.