Tennisschoenen


Welke tennisschoenen moet ik kiezen?

Welke tennisschoenen je het beste kan kiezen hangt af van een aantal aspecten:

• Eigenschappen van de voet
• Tennisbaan ondergrond
• Prijs

Tennisschoenen kopen

Wanneer je nieuwe tennisschoenen wilt kopen dan is het erg belangrijk om tennisschoenen te kopen die precies bij je voeten passen. Hiervoor geldt dan ook het belangrijke advies om hiervoor langs een gerenommeerde sportwinkel te gaan om advies op maat te vragen. Zij kunnen uw voet opmeten en de eigenschappen van de voet bekijken. Zij kunnen vervolgens aan de hand van deze analyse u adviseren een bepaald type tennisschoenen te kopen. Dus niet alleen de maat is belangrijk (vergeet ook niet dat vaak de voeten onderling nog weer van maat kunnen verschillen).

Tennisschoenen online of goedkope tennisschoenen kopen?

Let op, wanneer je tennisschoenen gaat kopen is de verleiding groot om de tennisschoenen online of goedkope tennisschoenen te kopen. Hiermee negeer je dus de specifieke eigenschappen van je schoen. Wanneer je de tennisschoenen online gaat kopen kun je moeilijk gericht advies krijgen op de specifieke eigenschappen van jouw voet. Bijvoorbeeld of het een holle voet, smalle voet, brede voet etc. betreft. Let bij het kopen van tennisschoenen ook op het gewicht, zware schoenen zijn geen pretje om lang te dragen.

Tennisschoenen

Eigenschap van de voet
Vaak weet je van jezelf wel of je een brede of smalle voet hebt, let hier ook op bij het kopen van tennisschoenen. De verschillende merken hebben verschillende eigenschappen. Let er ook goed op dat de schoen niet te strak zit en bedenk goed dat bij sporten je voeten door de warmte opzetten.

Indoor Tennisschoenen

Bij indoor tennisschoenen is het belangrijk dat de juiste zool gekozen wordt. Deze zool heeft wat minderprofiel dan een buiten tennisschoenzool en vaak licht van kleur om geen strepen op de vloer achter te laten. Let er op wanneer je de indoor tennisschoenen buiten hebt gebruikt (om wat voor reden dan ook) dat je ze bij het gebruik voor indoor vooraf even schoon maakt. Vuile schoenen worden bij een indoor tennisbaan vaak niet gewaardeerd en maken de zaal snel vies. Verder gelden alle regels voor indoor tennisschoenen met betrekking tot pasvorm en maat net zoals die met schoenen voor buiten.

Dames Tennisschoenen

Bij tennisschoenen voor dames is het belangrijk om er op te letten dat de ontwerp goed bij de overige kleding en het tennisracket past……..   Tsja dit advies is natuurlijk onzin en geldt bovendien niet alleen voor de tennisschoenen van dames maar ook voor de heren natuurlijk. Toch is het voor dames en heren vaak interessant dat de schoenen een leuk kleurtje hebben of een nieuw design.  Dames en heren… denk er om tennisschoenen moeten goed zitten, dit is het belangrijkste.

Tennisbaan ondergrond

Welke tennisschoenen je het beste kunt kiezen hangt ook sterk af van de ondergrond waar op je vaak speelt.

De verschillende ondergronden zijn:
Gras
Gravel
Hartcourt
Kunstgras
Smashcourt

Bij gras ondergrond heb je profijt van een hardere zool en fijn profiel.
Omni Court tennis is als basis ook een goede keuze, deze zool bied op zowel gravel als op kunstgras een goede grip.

Prijs

Tijdens tennis maakt je erg veel verschillende bewegingen waarbij je tennisschoenen telkens de juist ondersteuning moet geven. Vaak maar niet altijd geven duurdere schoenen betere ondersteuningen tijdens de vele bewegingen. Bovendien gaan de duurdere schoenen vaak langer mee.Tijdens tennis maakt je erg veel verschillende bewegingen waarbij je tennisschoenen telkens de juist ondersteuning moet geven. Vaak maar niet altijd geven duurdere schoenen betere ondersteuningen tijdens de vele bewegingen. Bovendien gaan de duurdere schoenen vaak langer mee.

Link partner: GoPaintball Shop

Comments are closed.