Tennisracket kopen


Waar moet je opletten wanneer je een tennisracket gaat kopen?

Tennisracket kopen

Ben je op pad om een tennisracket te gaan kopen ga dan altijd eerst langs een gerenommeerde sportzaak of tennisspeciaalzaak waar ze een gedegen advies kunnen geven. De eerste de beste aanbieding om een tennisracket online te kopen via een webshop kan voor velen verkeerd uitpakken en er voor zorgen dat je later als nog naar de specialist toe moet om een goed tennisracket te kopen. Vaak is het prijstechnisch toch aantrekkelijk om een tennisracket online te kopen, probeer dan via de email  of telefoon een advies te vragen om zo tot een goed tennisracket te kopen. Op deze pagina staan een aantal eigenschappen van tennisrackets die belangrijk zijn om bij de aanschaf van een tennisracket in acht te nemen.

Online een tennisracket kopen of tweedehands

Naast online een tennisracket te kopen kun je ook tweedehands via bijvoorbeeld Marktplaats een tennisracket kopen. Ook hier geldt weer laat je van te voren goed informeren. Vraag bijvoorbeeld je tennisleraar welk tennisracket te kopen. Bij een tweedehands racket is het verstandig de bespanning opnieuw in te laten zetten, je weet nooit hoelang de bespanning er al inzit of hoe intensief er mee getennist is door de vorige eigenaar. Controleer het racket altijd op beschadigingen, zitten er veel krassen of deuken in  zie dan (ook al is het racket nog zo mooi, of de verkoper nog zo overtuigend) van de aankoop af. Veel krassen en kleine deukjes geeft aan dat de vorige eigenaar het racket al een lange tijd heeft of er in de tijd dat hij hem had er niet goed op heeft gepast.

5 Tips bij het kopen van een tennisracket

Tennisracket online kopen

1) Vraag mensen op de club welk tennisrackets zij kopen en of je eens eentje mag proberen. Ook zij hebben de keuze ooit moeten maken, vraag ze waarom ze voor een bepaald type tennisracket hebben gekozen, wellicht kan jou dit ook helpen.

2) Overweeg om verschillende rackets te kopen en zo nu en dan te switchen. Let hierbij wel op dat het wennen en gebruik van het racket dat bij je past regulier het beste is. Maar om eerst uit te vinden welk tennisracket je het beste kan kopen is dit een goede manier.

3) Zoals eerder aangegeven kijk op verkoopsites van tweedehands spullen om een tennisracket te kopen. Vaak zitten hier nog hele mooie exemplaren tussen die voor een mooie prijs op de kop getikt kunnen worden. Vraag je bijvoorbeeld je tennisleraar of iemand op de tennisclub of hij er een nieuwe bespanning in kan zetten en hij is weer zo goed als nieuw. Lees hier meer over.

4)  Bij het vasthouden van de greep moet de wijsvinger van je andere hand tussen de muis en vingers van je rackethand passen, past dit niet kies dan voor een grotere greep, past dit ruim kies dan een kleinere greep. Zit er geen maat tussenin, kies dan de kleine, met extra griptape kun je de maat iets groter maken.

5) De eigenschappen van het tennisracket zijn erg belangrijk, bijvoorbeeld grote van het racketblad, de stijfheid van het tennisracket en het gewicht zijn erg belangrijk (meer informatie vind je hier).

Comments are closed.