Tennisracket bespannen


Uitleg over tennisracket bespannen.

De juiste tennisracket bespanning is van groot belang, de bespanning zorgt namelijk voor een groot deel hoe een tennisracket aanvoelt en speelt. Je kunt merken dat de tennisracket bespanning aan zijn einde is wanneer je bijvoorbeeld merkt dat je harder moet slaan om de bal op de gewenste manier te slaan. 

 

Tennisracket bespannen

Tennisracket bespannen

Wanneer je de bal moeilijk achter in het veld geslagen krijgt of dat het spelen al langere tijd niet lekker gaat. Naast dat het spel niet lekker verloopt is het ook slecht voor uw spieren, het racket moet krachtiger en met meer moeite vast gehouden worden wat weer extra belastend is voor uw armspieren.

Om de tennisracket bespanning te controleren zijn er apparaatjes te koop die in het midden van de bespanning gehangen kunnen worden en die door middel van trilling meten wat de huidige bespanning van het tennisrackets is.  Over het  algemeen kan gesteld worden dat het aantal keren per week dat je speelt het zelfde aantal is dat je per jaar je bespanning moet vervangen.

 

Dus 1x per week spelen is 1x per jaar je bespanning (laten) vervangen. Bovendien is het zo dat de bespanning bij niet gebruiken van het tennisracket niet onbeperkt is, hier zit ongeveer een maximum van een jaar aan.

 

Tennisracket bespannen

Tennisracket bespannen

Het bespannen van een tennisracket is een moeilijke klus en is, zeker voor een beginner, lastig zelf te doen. Bovendien heb je hier een racketbespanner voor nodig. Wat zeker is dat meer ervaren mensen op je tennisclub dit al eens hebben laten doen.

De bespanning van een tennisracket wordt gemeten in kilo’s, hardere de bespanning zorgt voor meer controle maar heeft als nadeel dat het voor minder power, levensduur, gevoel en comfort zorgt. Zachtere bespanning zorgt juist voor het tegenovergestelde en geeft dus meer power ten koste van Controle. De levensduur, het comfort en gevoel is wel hoger een zachtere bespanning. Hoe het tennisracket precies bespannen moet worden (aantal kilo’s en snaren) staat aan de binnenkant van je tennisracket.

De gevorderde spelers heeft over het algemeen liever controle dan power, dit ook omdat iemand die langer speelt een betere techniek heeft en hiermee de ballen beter kan plaatsen.

In elke grote sportwinkel of bij elke tennisclub is wel iemand die een tennisracket kan bespannen. Meestal is dit al mogelijk tegen een kleine vergoeding.

Comments are closed.